2009/07/18

Indian


- Mackerel and scampi in tandouri-spices and yoghurt / Makreel en scampi in tandouri-kruiden en yoghurt / Maquereau et scampi dans épices tandouri et yoghourt - 6/10
- Green Mango & Green Pepper mix / Groene mango & groene paprika mix / Mélange de mangue verte et poivrons vert - 10/10
- Rice with spices / Rijst met specerijen / Riz avec épices - 8/10

Nl - Groene mango & groene paprika mix (voor 2)
Vermarm boter en plantaadige olie in een pan met deksel.
Strooi er mosterdzaadjes in en verwarm ze to ze beginnen te springen.
Voeg er 1 cm gemberwortel (gepeld en in stukjes gesneden) en 2 teentjes knoflook (in fijne schijfjes gesneden) bij. Voeg er 1 ui bij (in ringen gesneden) en roerbak alles op een matig vuurtje tot de ui glazig is. Voeg er het in blokjes gesneden vruchtvlees van 1 groene mango bij (kleine groene, stevige en zure mango's zijn verkrijgbaar bij de indische speciaalzaken), samen met een leeggemaakte en in kleine stukjes gesneden groene peper. Laat alles zacht worden (10-15 min).
Voeg er een beetje garam massala bij (indische kruidenmengsel zelf te maken of te kopen in speciaalzaak) en een soeplepel suiker (een beetje meer suiker indien het geheel nog te zuur is).
Warm opdienen.

No comments:

Post a Comment